Smart home és smart társai

Okos Pilótakeksz?

2017. május 05. 17:58 - Burnee13

Úgy tűnik végre az Ikea is beszáll az okosotthon "bizniszbe" méghozzá egy saját okos világítás rendszerrel. A szabályozó készletet Trådfri- nak hívják ami svédül "vezeték nélküli"- t jelent.0489469_pe623665_s5.JPG

A készülék internethez kapcsolódva egy helyi Trådfri hálózatot teremt az otthonunkban elhelyezett intelligens villanykörték között. De nem ez a legérdekesebb része a dolognak.

 A teljes csomaghoz jár egy speciális távirányító ami -ha hihetünk ennek az elképesztően furcsa Ikea reklámnak- egyfajta vezeték nélküli tekerő gomb. A fényerőt egész egyszerűen a kezünkben lévő Pilótakeksz alakú gomb tekergetésével szabályozhatjuk.

A villanykörtékhez 5500 Ft/db áron juthatunk hozzá, a távirányító 3500 Ft, az egészet összekötő Trådfri jeltovábbító pedig 10.000 Ft -os áron beszerezhető.

Az Ikea árul még ezeken kívül, vezeték nélküli LED paneleket és LED ajtóvilágítást, melyek szintén képesek a Trådfri hálózathoz kapcsolódni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://homekit.blog.hu/api/trackback/id/tr7012483605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása